Det händer saker i byskolan i Huddungeby.

Det har varit en aktiv och rolig hösttermin i Huddunge Byskola och somvanligt är det extra mycket roligt i december. I likhet med andra skolor harhär julpysslats och lucia firats. Man har ätit en 3-rätters Nobelmiddag och pratat lite extra mycket om årets fredspristagare 17-åriga Malala Yousafzai.

Utöver det har 4 – 6:orna spelat en pjäs om Nyköpings Gästabud med Birger Jarl, Magnus Ladulås, Albrekt och grabbarna, ett utmärkt sätt för barnen att förstå och kanske även komma ihåg vad Nyköpings Gästabud var för händelse och många föräldrar lärde sig ett och annat nytt.

Rockshow i gymnastiksalen

Som avslutning på terminen har man i Huddunge Byskola en föreställning, men det är inte nödvändigtvis julen som är huvudtemat. Årets avslutning var en rockshow och gymnastiksalen gungade av härliga groves och applåder.

David och Isak rappar

David och Isak 7 år rappade, 1:or och 2:or såg till att även Staffan Stalledräng fick vara med på ett hörn. De 4:or, 5:or och 6:or som tagit trumlektioner hade uppvisning och en frågetävling om vilken sång som trummades. Egenkomponerade pianostycket ”Living on a prayer” framfördes av skolans eget rockband med Noa, Kevin och Forrest.

Det var fantastisk att både se och höra vilka talanger barnen har och man förstår att det lagts ned en hel del tid och energi på att få fram rätta texter och noter. En fingertoppskänsla från lärarna som lyckats få in ett riktigt bra och passande program för de 6 – 12-åringar som fick vara stjärnor för en kväll.

Sonja Padazakoz