Huddunge Vinterspel 2015

IMG_5438            IMG_5418
I februari, en otroligt fin vinterdag, var det dags för Huddunge vinterspel på Byskolan. Eleverna fick välja mellan att åka skidor, skridskor eller pulka. Lyckligtvis finns både skridskois och pulkabacke alldeles intill skolan.
Frivilliga krafter hade förberett skidspår på 2,2 km för de yngre eleverna och 3,5 km för de äldre. Skridskobanan hade skottats och spolats. Blåbärssoppa, nyponsoppa och kaffe hade kokats. Grillelden tänts. Alla var redo!

Strax efter nio startade skidåkarna tillsammans med rektor, lärare, personal och en och annan förälder och mor/farfar. Vissa elever åkte skidor för första eller andra gången i sina liv men det gick suveränt bra. Åkarna kom tillbaka till skolan med ett leende på läpparna. Det var med andra ord en lyckad skidtur där alla var vinnare.
Skridskoåkarna lekte kull, tävlade att åka fort och att göra de snyggaste vurporna. Pulkabacken var inte så välbesökt just denna dag men annars utnyttjas den flitigt under rasterna.
Så var det dags för lite vila vid elden och varm soppa för alla kämpar. Föräldrar, mor- och farföräldrar och andra bybor som månar om skolan fick tillfälle att fika och umgås en stund.

IMG_5321        IMG_5427    OLYMPUS DIGITAL CAMERA